April 24, 2016

Shhhhh..my crush

Salam,

I like to tweet. Tapi tu la dh tak private .So fikir punya fikir,then baru teringat aku ada blog. dan aku tak rasa org tahu.hahah.

Aku nak bercerita.Aku nak membebel. Aku nak luah perasaan aku, rasa aku, suka aku,duka aku dan semua la. I think im having kecelaruan perasaan la.hahaha. Like my post before, makin lama, aku makin tak tahu apa nak.hahah

Aku nak cerita pasal crush aku.Yup, i got crush.He was someone from my university.Dulu mampu tgk dr jauh la.hmmmm...aku ada ckp pasal org merisik aku kan.Waktu buat istikharah tu aku minta Allah tunjuk aku.

U know what, many years have past and i'm not even think about him at all.Tapiiii...dlm lepas buat istikharah tu, bkn la hari tu jga la.Few days later, aku mimpi dia. Aku ada la mimpi beberapa kali tp tak bole recall. Tapi ada satu mimpi tu aku ingat smpi sekarang.Dlm mimpi tu ak nak ambil wuduk, and tempat yang aku ambil wuduk tu mcm air yg mengalir.Lepas tu,tetiba dekat air mengalir tu keluar nama dy.Aku terkejut, bila aku angkat muka, aku nampak dy senyum dkt aku.Terus terjaga.Tapi aku sambung balik tidur la and tak ingat pun sbenarnya.Waktu tu.

What made me keep thinking about him is, the next morning bila aku buka fb aku,the 1st ever person yg muncul dlm wall aku was him!.Then, pasal mimpi tu trus jd clear dlm mind aku.Then few days after,i kept dream of him.Im so curious to know him.Since we were fb friends and i dunno is he got someone already or not, aku try follow him in instagram.U know what, he follow me back on the next morning.haha. Same goes with twitter.Aku bukan stalker ye, i just wanted to know whether dy dh ada someone.

Unfortunately, aku tak jumpa pun.lols.Oh, if he liked my post and followed me back on social media, actually that did made my day.hahah.entah cana bole ada perasaan mcm tu.crush lama kot.hahah

Then suddenly,my bff from uni called me.We shared lots of things and i told her.She offered me to be 'orang tengah'. Macam nak tahu status dy.So, since i already 26 years old this year, why not i take the first move.

Nak tau jawapannya apa?He said, dy tak ada sapa and tak mahu ada sapa.I was like hmmmm. I think this hurt more than if he has someone.lols. Rasa nak nyanyi sakitnya tuh disini.hahaha.Oh, my bff ni tanya kawan dy ye.bkn dy trus.

Well, of coz la.Klu jodoh Allah akan gerakkan kedua-dua hati.tapi aku sorang je yang tergerak hati memang tak la kan.lols. Actually, i decided to unfriend him in social media.tapi mcm obvious sgt.but actually bukan anti ka apa.Tapi rasa baik buang perasaan ni cepat.Kang melarat. Aku tak mau.How to get rid ah? I hope he likes me back tp dh situasi mcm ni, aku rasa tak.aaaaaaaaaaaaaaaa.....

If i could say to him'bro, unfollow sy bole?'..hahha.nak block melampau sgt.fb xpa.bole unfriend.ni yg twitter dgn instagram.acane ni?. I do like him, takut kang melarat sgt.Susah la pula.

k.bye.

p/s: aku makin gemok sb makan hati.hahah

No comments: