October 17, 2012

citer tak berapa baru

ASSALAMUALAIKUM!!!

weeheee..lama gilerrrr tak update blog.bila buka balik and baca semua post aku..alahai, citer dulu2.tapi tak de la lama mana kan. Aku dah last year sem student. insya-Allah, sem depan is my last sem. Sem sekarang ni dah nak sampai midterm break dah and soon finish my second last sem. ^^

Sejak umur berganjak ke 21 and will be 22 soon, lots of things had happened. Apa yang aku perasan sekarang ni, aku banyak berfikir. It's all about my future.  Perkara yang berlaku banyak mengajar aku dan menjadikan aku lebih matang.Chewwah..^^...

Before masuk sem ni hati aku agak kiciwa la sikit. then, aku buat sesi soal hati dgn kenkawan aku and mak aku tentang ni. Pastu, aku semangat balik. Hidup macam mana pun tetap kena teruskan. Bila masuk je sem ni, tiba2 je rasa diri ni macam orang paling sibuk di dunia.hehehe.. lots of lots of lots assginments. Research paper la, book review la, bla bla bla and bla.

Second week of this sem, aku pegi kursus kahwin.jeng2..hahaha..eh,,jangan salah faham aku ni still single and available. Tujuan aku ke sana ialah alang2 aku ada masa terluang di hujung minggu why not pegi je. Pegi awal2 senang sikit. Nanti jumpa kahwin terus. tak payah dah fikir hal2 ni.hehehe

OKAY..this sem, aku tukar skin care product. banyak sebab aku tukar salah satunya susah nak cari. Balik kedah dulu baru jumpa. then,  aku ada la beli hydra make-up ni. Benda tu dah buat muka aku sangat berminyak dan JERAWAT kembali.Aduh, sekian lama jerawat aku tak de, ni naik balik. so, aku stop. Kurang la tapi still ade.

owh, and another dilemma, badan aku mengembang dengan gembira sekali. Aku dapat rasa ketidak selesa aku bila pakai seluar... T_T. Memang bagus la aku. Dah nak grade jadi macam ni. Mak dah pesan soh jaga badan dengan penampilan. Takut nanti2 org masuk meminang tak jadi sebab tgk budak badan gedabak ni.(heheh aku lawak je). mak aku just pesan badan dengan penampilan penting sb nt org tak jemu tgk kite. Pastu tak de la masalah lain2 yg berkaitan dengan saiz ni.

Okay, last paragraph, isu kahwin. eh, bukan aku kawin. Kan aku udah bilang.. Sekarang ni kawan2 aku ramai yang dh nak melangkah lagi setapak ke hadapan. aku tumpang gumbira dengan diorang2 semua. Alhamdulillah diorang dah jumpa lelaki yang tertulis di luh mahfuz. Korang kalau nak kahwin jangan lupa jemput aku tau. Aku excited klu dapat pegi rumah oranng kawin ni.Tambah2 akad nikah. aku akan tumpang terharu dan sebak bila tengok pengantin lelaki lafaz akad. hehehe..aku yang terlebih feeling lak kan.huhu..
k..dah,dah..aku kena tido.esok ada claz.nt2 aku sambung balik.^^

p/s: aku suka gi time akad nikah sebab nak amik berkat.Walaupun aku tahu aku punye turn lmbt lg tp aku tetap juga nak ambil keberkatan dekat situ. =P

1 comment:

visitme@FaTiN cOrNeR said...

yeke turn lambat lg? xlama dah tu sebenarnya..hehe..